duminică, 17 mai 2009

Dileme noi la cutume stravechi si idioate....

Nu vreau sa fac pe grozavu' in niciun fel, dar nu inteleg de unde si pana unde obligatia (nu initiativa voluntara, izvorata din nevoia de a-ti impartasi bucuria) de a sarbatori oricare succes prin a face cinste. Am ajuns sa-mi dramuiesc banii la orice investitie prin cotarea separata a cheltuielilor de facut cinste la diversi. What the fuct! De parca e meritul cunoscutilor ca am reusit eu!!!! De parca m-au sustinut la vreo investitie (fie si moral)! Cand iti iei masina, apartament, drujba, undita, sar naparcile repede: "OOOOOO ce....., ne-am tras, hai s-o udam!"
Hai s-o udam pe ma-ta! Amandoi, simultan! Deja fac alergie la obiceiul asta! Mai au si o fatza de caine maidanez milog, gudurandu-se pe langa tine, cu un aer lingau nevrednic.
Mentalitatea lor perfida le dicteaza cum sa se comporte. Exact ca acei subordonati limitati, nevrednici nici macar sa-ti faca ghetele, dar care in schimb te vindeca de hemoroizi. Complexul lor de inferioritate actioneaza ca un instinct de conservare. "J"mecheria ieftina tine loc de inteligenta. Defapt veti constata, daca aveti putin timp, ca tupeul chiar substituie inteligenta, chiar mai bine decat o face inteligenta. Inteligenta nu e nici necesara, nici suficienta, pe cand tupeul e amandoua simultan si-ti asigura succesul la 3 incercari din 10. Garantat! (pe cand inteligenta, iti asigura parteneri de cafea si relatii platonice). Exista oameni nascuti "slugoaie", numai bune de calcat pe degete, care nu pot sa se afirme decat in umbra unei personalitati. Tipul adjunctului bulangiu. Seful cel mare e inteligent, are rabdare, are urechi, are ochi, si impune respect si atitudine. Adjunctul in schimb e al dracu, necrutator, amenintator, libidinos, dar se gudura pe langa seful cel mare, ~yesman~ din nastere, dar ~denial~ cu cei de sub el.
Cei care lucrati deja, mai ales in institutii birocratice si aveti ceva vechime, fie si cateva luni, deja ati suprapus cel putin o persoana peste tiparele descrise aici. Stiti de ce exista aceste tipare cu succes? DIN CAUZA VOASTRA!
http://www.trilulilu.ro/axel/e8ae2387ce83d9

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Treceţi şi p-aici!